Legfrissebb képgalériák

 • A kétfejű fenevad
  Bemutató: 2014-02-21
 • Lüszisztraté
  Bemutató: 2014-04-11
 • Lüszisztraté
  Bemutató: 2014-04-11
 • A négy évszak
  Bemutató: 2014-04-25
Az évadban utoljára, április 20-án csendülnek fel Kálmán Imre népszerű dallamai!
Töltse velünk a húsvéti ünnepeket és április 20-án, vasárnap délután tekintse meg a Marica grófnő című operettet a Katona József Színházban. A főbb szerepeket Sáfár Mónika, Egyházi Géza, Dobó Enikő, Sirkó László, Kiss Zoltán, Csombor Teréz, Ferencz Bálint, Pál Attila, Aradi Imre és Tóth Adrienne játssza.
Tovább
 
Az athéni és a spártai nők elhatározzák, hogy addig nem engedik férjüket ágyukba, amíg azok nem kötnek békét. A Lüszisztrate 2500 éves történetét időtlen komédiává formálva mutatta be a kecskeméti Katona József Színház társulata Szabó K. István rendezésében. A Kaloníket alakító Kiss Zoltán szerint olyan előadás született, amely bármelyik korszakban „otthonra” találhatna.
Tovább
 
A hálófülkék forradalma, Össznemzeti kéjzárlat, Az első feminista lázadás - hosszan sorolhatnánk az alcímeket, amelyek a hazai Lüszisztrate-előadások kapcsán felbukkantak az elmúlt években. Az ókori vígjátékirodalom gyöngyszemének központi figurái athéni asszonyok, akik hősiesen kiparancsolják hitvesi ágyukból férjeiket, s nem is fogadják vissza őket mindaddig, míg abba nem hagyják a folytonos háborúskodást. A vérbő, szókimondó darabról és az április 11-ei bemutatóról az előadás rendezőjével, Szabó K. Istvánnal beszélgettünk.
Tovább
 
Idén először az SZFE Filmes Tanszakának vizsgafilmjeiből is láthattunk válogatást a SZÍN-TÁR-on. A legtöbb közönségszavazatot Schwechtje Mihály rövidfilmje, a Porcukor kapta. A főszereplő egy kisállatkereskedésben dolgozik, és egy nap arra megy haza, hogy barátnője kidobta. Bánatában ráveti magát a Maxirandi internetes társkereső oldalra, ám adódik némi bonyodalom, mégpedig egy madárpóknak köszönhetően.
Tovább
 
5 egyetem, 63 vizsgaelőadás, több mint 4 ezer néző – az ötödik születésnapját ünneplő Színművészeti Egyetemek Találkozójának eddigi mérlege több, mint meggyőző. A jubiláló fesztiválhoz immár hagyományok kapcsolódnak, amelyek közül a legfontosabb, hogy valamennyi rangos hazai és határon túli magyar nyelvű színészképző intézmény elfogadta a kecskeméti teátrum meghívását, és idén is zsúfolt nézőtér előtt mutatták be vizsgaelőadásaikat március utolsó hetében. Réczei Tamást, a kecskeméti Katona József Színház művészeti vezetőjét többek között arról kérdeztük, vajon fel tudja-e kelteni a fesztivál a színházi szakma krémjének érdeklődését.
Tovább
 
Az idei SZÍNTÁR egyik újdonsága volt, hogy a színész növendékek produkcióit „kis kritikusok” nézték, értelmezték, bírálták. A kecskeméti Katona József Színház és a Színházi Kritikusok Céhének közös projektjén hét középiskolás vett részt Ugrai István vezetésével.
Tovább
 
Kíváncsiak a színházi szakemberek a végzős színészhallgatókra? – többek között ezt is megkérdeztük Sebestyén Aba rendezőtől, aki a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem végzőseivel Barta Lajos Szerelem című darabját mutatta be a SZÍN-TÁR utolsó napján.
Tovább
 
További híreink
A képmutatás életvitel Valentin napi akciónk nyertese
Kísértet a kulisszák között Kecskeméti siker Augsburgban
A titkos táncórák és a tornacipő Készülődés a Valentin napra
Kecskeméti előadás a Brecht Fesztiválon Gördülő siker Kecskeméten
Egész nap mozgásban Betegség miatt beugrás a Lúdas Matyi és a Páratlan páros 2. előadásban
Intézményi együttműködésekkel gördül az Opera A Magyar Állami Operaház vidéki premierje Kecskeméten, a Katona József Színházban!
Szerelem, háború, színház Egy történet, három mese MacVedel kísért Kecskeméten
Marica grófnő – akadálymentesített előadás Testközelből ismerkedhetnek meg a díszletekkel, jelmezekkel Zsótér Sándor első O’Neill-rendezése